• darkblurbg

Wij bieden psychische zorg in Groningen

De Psychologengroep is een organisatie van zelfstandig werkende psychologen en psychotherapeuten. Alle werkzame GZ-psychologen en psychotherapeuten zijn BIG-geregistreerd. Wij zijn gevestigd in Groningen en Marum. Dus bent u woonachtig in de omgeving van Groningen en ervaart u hinder door psychische problematiek? In onze praktijken werken ervaren, betrokken en toegankelijke behandelaren. Bij De Psychologengroep staat de patiënt centraal.

Onze Groningse psychologenpraktijk

De Psychologengroep biedt in de provincie Groningen Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ aan. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt met een beperkte hulpvraag of zwaardere en complexe problematiek. Door de laagdrempeligheid die onze psychologen hanteren, kunt u uw behandelaar altijd rechtstreeks benaderen. Zij verwelkomen u graag in hun ruim opgezette praktijk in Groningen of Marum.

Is er sprake van een crisissituatie? Dan raden wij u aan uw huisarts te contacteren. Wij beschikken niet over een spoed- of crisisafdeling in de regio Groningen.

Samenwerken in het Noorden

Onze zelfstandige psychologen werken samen met andere noordelijke praktijken, onder andere voor verwijzingen en consulten. Daarnaast onderhouden ze contact met zorg-professionals uit de provincie Groningen, waaronder Voeding en Diëtiek, Psychomotorische Therapie (PMT) of Fysiotherapie.

Vergoeding van psychologische zorg

Een behandeling in onze Groningse psychologenpraktijk wordt in een kwart van de gevallen volledig vergoed door de zorgverzekering. U betaalt wel het wettelijk eigen risico. Mocht uw zorgpolis de kosten niet volledig dekken, dan krijgt u in ieder geval het grootste gedeelte van uw behandeling bij de Psychologengroep vergoed. Als u hier meer over wilt weten, kijkt u dan bij Kosten en vergoeding.

Contact

Bij ons kunt u terecht voor kortdurende of langdurende hulp door gekwalificeerde, universitair en postacademisch opgeleide psychologen. Wilt u meer weten over onze Groningse psychologen of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.