Drs. K.H.B. van der Lingen, Psychiater

Klaas01 1600Px Rotated1 2

Contactgegevens

Tel:       088-9996912
Mail:     klaas.van.der.lingen@depsychologengroep.nl
Adres:  L.J. Zielstraweg 2 (9713GX) Groningen 

 

Over het vak en zichzelf

"Als psychiater voer ik binnen mijn eigen praktijk (Praktijk Heirweg) psychotherapeutische behandelingen uit. Om precies te zijn psychoanalytische psychotherapie, tranference-focused psychotherapie en kortdurende psychoanalytische steungevende psychotherapie. Binnen mijn eigen praktijk schrijf ik, anders dan op mijn overige werkplekken, nooit medicatie voor.
Erg belangrijk vind ik de start van de behandeling, de kennismaking. Deze bestaat bij mij uit meerdere gesprekken. Hierin komen we te spreken over uw huidige klachten, hoe u zichzelf beleeft en uw levensgeschiedenis. Op basis van deze gesprekken geef ik een behandeladvies. Mochten we tot overeenstemming komen, dan leggen we dat vast in een behandelplan.
Psychoanalytische psychotherapieën kennen een intensiteit van eens per twee weken tot twee keer per week. Daarin bespreken we de problemen en conflicten die spelen in uw relaties en uw gewoontes en patronen in uw leven. Regelmatig zal het ook gaan over de therapeutische relatie en hoe u deze ervaart. We proberen onbewuste kanten toe te voegen aan het bewuste leven, zodat u meer inzicht in en grip krijgt op bovengenoemde problemen en conflicten."

 

Doelgroep 

  • Volwassenen, Specialistische GGZ

 

Belangrijkste opleidingen

  • Universitaire studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (2001-2008)
  • Postdoctorale opleiding Psychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (2009-2015)
  • Psychoanalytische Psychotherapie (inclusief opleiding tot TFP- en KPSP-therapeut), Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (2016 tot heden)

 

Relevante werkervaring

  • 2015 tot heden, Forensische Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag en Ambulante Forensische Psychiatrie Noord locatie Groningen (Lentis), forensische problematiek bij volwassenen. Werkzaam als Psychiater, manager en Waarnemend Geneesheer-Directeur.
  • Vanaf 1 maart 2019, Praktijk Heirweg, Psychiater, psychotherapeutische behandelingen. 

 

Kosten en vergoeding

  • Aangezien ik zo vrij mogelijk met u wil werken heb ik geen contracten afgesloten met verzekeraars. Afhankelijk van uw polis zijn er derhalve mogelijk kosten verbonden aan uw behandeling, maar met de juiste polis krijgt u alles vergoed.
  • Verzekerden met een restitutie-polis, ongeacht verzekeraar: uw behandeling wordt volledig vergoed en u heeft geen eigen bijdrage.
  • Met een natura-polis is uw eigen bijdrage het verschil tussen de wettelijke NZA-tarieven en de vergoeding door uw verzekeraar. 
  • Wettelijke NZa-tarieven voor vrijgevestigde psychiaters, waarbij het lage tarief geldt voor psychotherapie en het normale tarief voor psychiatrie:
Sessieduur Diagnostiek, laag tarief Diagnostiek, normaal tarief Behandeling, laag tarief Behandeling, normaal tarief
45 minuten €201,28 €247,32 €172,17 €210,66
60 minuten €229,67 €284,62 €203,59 €250,71

 

Aanmelden bij K.H.B. (Klaas) van der Lingen, Psychiater

U kunt via de gegevens bovenaan de pagina contact opnemen met de heer Van der Lingen om te informeren naar eventueel beschikbare ruimte en, indien er plek is, u aanmelden.